Vesti

Park za decu u Kragujevcu

Smatramo da je jedan od najboljih poklona deci koja žive u gradu lepo mesto za igru na otvorenom, pa je SBB fondacija izgradila park – igralište u vrednosti od 20.000 evra u samom centru Kragujevca.

Park sa zabavnim sadržajem i tartan podlogom, danas su svečano otvorili direktorka SBB fondacije Jovana Lukić i gradonačalnik Kragujevca Radomir Nikolić.

„Veoma nam je drago što smo se danas okupili povodom otvaranja 22. parka koji smo donirali u Srbiji. Izgradnjom igrališta želeli smo da različitim starosnim grupama, posebno najmlađim sugrađanima, ali i onim starijim, obezbedimo kvalitetno mesto za igru, druženje i rekreaciju“, rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

„Inicjative, akcije i donacije koje realizuje SBB su za svako poštovanje. Ovo igralište rezultat je izuzetno dobre saradnje između našeg grada i SBB-a,koja će, verujem i u narednom periodu, biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo“, saopštio je gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić.

Do sada smo donirali ukupno 22 igrališta za decu u 19 gradova Srbije. Pored prostora za igru i novih tobogana, ljuljaški, klackalica i penjalica, svuda smo postavili i klupe i kante za smeće, kako bi ova mesta za igru i rekreaciju ostala čista i deca razvijala svest o značaju očuvanja okoline.