Najčešće postavljana pitanja

Pozivamo sve građane Srbije da se priključe velikom „rEKOnstrukcija“ nagradnom konkursu koji organizuje SBB fondacija, u okviru sveobuhvatne kampanje “Ne prljaj, nemaš izgovor!“  gde vas očekuju vredne nagrade!

Ko može da se prijavi za učestvovanje?

Nagradni konkurs „rEKOnstrukcija“ koji organizuje SBB fondacija, u okviru sveobuhvatne kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ je otvoren za  sva punoletna lica sa prebivalištem u Republici Srbiji.

Kako da se prijavim za učestvovanje?

Učesnik kreira korisnički nalog koji se nalazi u glavnom meniju, tako što u za to predviđena polja ukucava sledeće podatke:  ime i prezime, e-mail adresu, lozinku (password).

Nakon toga, učesnik na e-mail adresu dobija aktivacioni link. Klikom na aktivacioni link, korisnički nalog se automatski aktivira i učesnik se preusmerava na deo Internet platforme sa prijavnim formularom.

Prijavni formular sadrži deo u kom se popunjavaju osnovni podaci: ime i prezime, e-mail adresa, mesto i kontakt telefon, broj lične karte i mesto izdavanja, kao i deo u kom se navodi naslov projekta i opisno objašnjava rešenje/projektna ideja kojim se učestvuje na Javnom konkursu (najviše do 200 reči).

Jedan učesnik može da podnese najviše 3 idejna rešenja / projektne ideje. Bez obzira na to, jedan učesnik može  da osvoji najviše jednu nagradu. 

Prilikom popunjavanja prijave Podnosilac će moći da izabere opciju:

  • SAČUVAJ, ukoliko želi da naknadno dopuni ili na drugi način izmeni prijavu prilikom sledećeg pristupanja korisničkom nalogu, najkasnije do okončanja roka za prijavljivanje, ili
  • POŠALJI, ukoliko ne planira da naknadno menja prijavu

Ako je prijava popunjena i poslata u skladu sa ovim Pravilnikom, Organizator odobrava rešenje/ideju i objavljuje informacije o prijavi na platformi u okviru galerije odobrenih prijava.

Jednom kada je prijava odobrena i postavljena u galeriju odobrenih prijava na Internet platformi, njen sadržaj nije moguće više menjati. Po isteku roka za prijave pregled svih idejnih rešenja/projektnih ideje biće dostupne na Internet platformi.

Koja dokumentacija je potrebna za učešće na konkursu?

Potrebna nam je vaša saglasnost/potvrda da ste pročitali, razumeli i prihvatili Pravilnik o javnom konkursu i Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti koji se nalazi na linkovima u Prijavnom formularu i obeleženi su kao obavezno polja koja morate čekirati pre slanja rešenja za nagradni konkurs.

Da li mogu da se prijavim više puta?

Jedan učesnik može da podnese najviše 3 idejna rešenja / projektne ideje.
Bez obzira na to, jedan učesnik može da osvoji najviše jednu nagradu. 

Uz prijavu se prilaže i multimedijalni materijal u odgovarajućim formatima koji su nevdeni u prijavnom formularu, gde ukupna velicina jednog rešenja / projektne ideje može da bude do 35MB.

Koliko fotografija i videa mogu da priložim?

Po jednom rešenju / projektnoj ideji možete da postavite jedan video i do 3 fotografije. Ne morate slati i video i fotografije, možete da odaberete. Opis je takođe važan, jer jedno rešenje može da bude realizovano na različite načine i prema tome i različito ocenjeno.

Kako da znam da je moja prijava uspešno poslata? 

Kada pošaljete prijavu dobićete mejl od administratora sajta da smo uspešno primili vašu prijavu.

Napomena: Ako ste poslali prijavu, a ne stiže vam mejl, slobodno nas pozovite ili nam pišite da vidimo u čemu je problem.

Telefon za pitanja: 011 400 15 26 ili nam pošaljite pitanja putem sajta neprljajnemasizgovor.rs

Ako sam poslao prijavu i dobio mejl da vam je stigla, da li je automatski na sajtu?

Nije automatski. Sve prijave koje nam pristignu prolaze dodatnu kontrolu da bismo ustanovili da li su ispoštovani svi uslovi konkursa. Ako je vaša prijava ispunila sve uslove blagovremeno ćemo je postaviti, a ako nije, kontaktiraćemo vas da vas posavetujemo kako da je pripremite da bi bila odobrena.

Ko proglašava glasanje? 

Pobednike nagradnog konkursa “rEKOnstrukcija” odabraće žiri SBB fondacije, koji donosi odluku o pobednicima 15 dana od zatvaranja konkursa.