Vesti

Nastavlja se velika akcija pošumljavanja SBB fondacije – više od 100.000 sadnica za čistiji vazduh u Srbiji

SBB fondacija je nastavila jednu od najvećih akcija pošumljavanja Srbije pod sloganom „Da šume bude više! Da se lepše diše!“ u okviru projekta „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“. Zasađena su stabla u dvorištu osnovne škole „Ujedinjene nacije“ zajedno sa učenicima, direktorkom škole i predstavnicom Društva za zaštitu i proučavanje ptica.

Od ove zime paralelno se sprovode dve aktivnosti sadnje. Jedna u školama širom Srbije, gde će biti posađeno ukupno oko 1300 sadnica javora, hrasta lužnjaka, graba, belog jasena, mleča i raznog voća i druga u kojoj SBB fondacija zajedno sa BEFT-om i iz donacija GIZ-a, E3 International, Cifor-Icrafa poklanja gradovima i opštinama 100.000 košarastih vrba.

Pozivamo sve gradove, opštine, organizacije koje imaju kapaciteta da posade hiljadu i više košarastih vrba da se prijave na mejl tim@neprljajnemasizgovor.rs i dobiju najlepši poklon za svoje građane, čist vazduh, zaštitu od erozije, drvo koje poboljšava kvalitet zemlje, ali i dobar energent za grejanje škola ili zdravstvenih ustanova.