Vesti

Eko projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV“ okupio više od 52.000 osnovaca

SBB fondacija je tokom školske 2018/2019. godine realizovala projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“, koji se sastojao od ukupno četiri izazova na različite teme: eko bonton, igračka od reciklažnog materijala, ekološka pesmica i uređivanje školskog dvorišta.

Svi izazovi su osmišljeni tako da, učestvovanjem u njima, deca aktivno menjaju svoju životnu sredinu i utiču na njenu zaštitu i očuvanje. Na ovaj način podstakli smo veliki broj dece da razvijaju ekološku svest i da se kroz timski rad i igru kreativno izraze, razvijajući samoinicijativu i pozitivne vrednosti prema prirodi.

U sva četiri izazova učestvovalo je ukupno 52.328 dece iz 614 škola. Pobednici prva tri izazova u kojima su se takmičila odeljenja izabrali su nagrade za svoju školu u iznosu od 2.500 evra, dok je nagrada u četvrtom izazovu u kom su se takmičile škole bila u vrednosti od 5.000 evra.

Naši poznati glumci Luka Raco i Marina Ćosić, koji su snimili reklamu kao poziv svim osnovnim školama u Srbiji da učestvuju u takmičenju „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“, uručili su nagrade pobednicima izazova, nakon čega su se družili i fotografisali sa učesnicima.

Projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ je dobio podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapeđivanje obrazovanja i vaspitanja.

Čestitamo svim našim školarcima koji su zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima, pokazali inicijativu i zainteresovanost da se aktivno uključe u očuvanje životne sredine, počevši od svoje škole. Ponosni smo na to što je naš projekat okupio veliki broj eko heroja i sigurni smo da će svi oni nastaviti da aktivno učestvuju u poboljšanju svoje okoline i odgovornim ponašanjem budu primer zajednici u kojoj žive.