Vesti

Šta je „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“.

„Ne prljaj. Nemaš izgovor – IZAZOV!“ je deo višegodišnje kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ i predstavlja neformalni vid ekološkog obrazovanja učenika osnovnih škola. Realizuje se kroz postavljanje izazova i pozivanja odeljenja svih osnovnih škola u Srbiji da učestvuju u konkursu na zadatu temu. Projekat će trajati tokom cele školske 2018/2019 godine. Izazovi koji budu postavljeni osmišljeni su tako da samim učestvovanjem u njima deca aktivno menjaju svoju životnu sredinu i utiču na njenu zaštitu i očuvanje. Deca su podstaknuta da razvijaju ekološku svest i da se kroz timski rad i igru kreativno izraze, razviju samoinicijativu i pozitivne vrednosti.

Projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ je dobio podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapeđivanje obrazovanja i vaspitanja.

SBB fondacija je do sada organizovala brojne aktivnosti za mlade, a sada bismo voleli da radimo zajedno sa mladima i menjamo svet oko nas, da živimo u čistijoj, zdravijoj i lepšoj Srbiji.