Vesti

Završili smo veliku akciju pošumljavanja sadnjom na Šumarskom fakultetu

Zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, studentima Šumarskog fakulteta u Beogradu i dekanom prof. dr Brankom Stajićem, simbolično na Dan studenata, zasadili smo oko 200 sadnica u dvorištu fakulteta.

Ovo je i poslednja akcija pošumljavanja u okviru projekta “Da šume bude više. Da se lepše diše!” koji se sprovodio na 16 lokacija u celoj Srbiji.

Drago mi je da smo, od severa do juga Srbije, obišli mnoga mesta i sada smo bogatiji za 13.000 sadnica, koje ćemo se truditi da održavamo zajedno sa organizacijama i opštinama koje su se prijavile za ovaj konkurs. Nastavićemo i u narednom periodu da se bavimo ovim i sličnim aktivnostima, koje će pokrenuti zajednicu i doprineti obnovi prirode naše zemlje.”, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

Cilj ovih akcija je da se smanji zagađenje, doprinese čistijem vazduhu, aktivira zajednica na akciju, kako bi se  budućim generacijama u amanet ostavila lepša i zdravija životna sredina. Studenti su svakako deo te buduće generacije, a nove sadnice u okviru Šumarskog fakulteta doprineće i edukaciji i praktičnom delu nastave studentima ovog fakulteta.

Na konkursu SBB fondacije „Da šume bude više. Da se lepše diše!“ izabrane su lokalne samouprave, udruženja građana, institucije i druga pravna lica koji su prijavili svoje lokacije za pošumljavanje. Tokom akcije koja je počela 20. novembra na Adi Međici u Beogradu, pošumljavalo se na jednoj ili više lokacija i u Kostolcu, Kljajićevu, Gračanici, Kragujevcu, Bečeju, Kikindi, Nišu, Bačkoj Topoli, Boru, Požarevcu, Zrenjaninu i Pirotu.