Vesti

Uručena nagrada pobednicima četvrtog „Izazova“

Učenici OŠ “Ujedinjene nacije“ u Beogradu pobednici su četvrtog „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – Izazova“ SBB fondacije. U četvrtom izazovu međusobno su se nadmetale osnovne škole u uređenju svojih dvorišta.

Direktorka škole „Ujedinjene nacije“ Vesna Radovanović Penevski rekla je da se ciljevi akcije SBB fondacije podudaraju sa željama i nastojanjima zaposlenih da deca uče u lepoj i sređenoj sredini, da nauče da brinu o svom okruženju kroz sadnju biljaka i razvrstavanje otpada i da se što više edukuju o tome da je čista i zdrava sredina odgovornost svih nas.

U sva četiri izazova kroz projekat „Ne prljaj.Nemaš izgovor!“  učestvovalo je više od 600 škola i više od 52.000 učenika. Upravo ovaj četvrti izazov, gde je pobedila škola Ujedinjene nacije i osvojila nagradu od 5.000 evra, nam govori da se veliki broj ljudi bori zajedno za jednu stvar – za  život u čistijoj i lepšoj zemlji.

Pobednicima finalnog „Ne Prljaj. Nemaš Izgovor“ Izazova uručena je nagrada u vrednosti od 5000 evra koja će biti iskorišćena za nabavku interaktivnih tabli i školskog ozvučenja.