Vesti

U 2019. godini očišćeno 19 gradova u Srbiji!

Projekat “Zajedno za lepši komšiluk“ koji smo pokrenuli 2015. godine prerastao je u sveobuhvatnu kampanju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ u organizaciji SBB fondacije, SBB-a i Total TV-a u cilju očuvanja i zaštite životne sredine.

Naši vredni eko timovi su od proleća do zime svakodnevno čistili Beograd, a tokom vikenda organizovali smo akcije čišćenja i u ostalim gradovima Srbije.

U toku 2019. godine očišćeni su Beograd, Kragujevac, Kraljevo, Novi Sad, Leskovac, Šabac, Vrnjačka Banja, Novi Pazar, Sombor, Trstenik, Požarevac, Valjevo, Niš, Vrbas, Užice, Kikinda, Zrenjanin, Kula i Čačak. Našim eko timovima pomagalo je ukupno 2764 volontera iz 41 udruženja, klubova i škola.

Zajedno sa našim partnerima „Let’s do it Serbia“, kompanijom „Ekostar Pak“, JKP „Šumadija“ i sportskim centrom “Mladost“ obeležili smo i Svetski dan čišćenja (21. septembar) u Beogradu, Kragujevcu i Čačku.

Želja Fondacije je da naša deca rastu, igraju se i razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, istovremeno učeći da brinu o svojoj okolini. Zato ćemo naše akcije čišćenja i kampanju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“  nastaviti i sledeće godine, širom Srbije.