Vesti

SBB fondacija posadila još 2.600 stabala u Viminacijumu i Pirotu

Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije “Da šume bude više. Da se lepše diše” stigla je u Kostolac 22. decembra, u čuveni Arheološki park “Viminacijum” i dan kasnije u Pirot.

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Viminacijumom, posađeno je 2.000 sadnica različitih domaćih vrsta drveća, dok je još 600 stabala hrasta kitnjaka, belog jasena, poljskog jasena, sitonosne i srebrnosne lipe zasađeno u Pirotu zajedno sa Gradskom upravom.

Viminacijum je izuzetno arheološko nalazište, ali pored toga i važna turistička atrakcija u ovom delu naše zemlje. Zato sam ponosan što smo danas u okviru Velike akcije pošumljavanja na ovom mestu posadili čak 2.000 stabala, a ovo je samo jedna od 16 lokacija u Srbiji na kojima ćemo pošumljavati. rekao je Stefan Stanković Menadžer u SBB prodajnom mestu u Požarevcu.

U okviru velikog projekta pošumljavanja do sad je posađeno 10.500 stabala na 11 lokacija u celoj Srbiji.

Mi smo društveno odgovorna kompanija koja brine o svojoj zajednici i nadamo se da ćemo ovim doprineti dostizanju evropskog standarda pošumljenosti do 40%, ali i čistijem vazduhu koji nam je svima potreban.”, rekla je Valentina Jovanović, agent u SBB prodajnom mestu u Pirotu.

Akcija pošumljavanja se nastvlja na još tri lokacije u Nišu, Beogradu i Gračanici.