Vesti

SBB fondacija ponovo za NURDOR

SBB fondacija danas je organizovala ekološku radionicu u okviru projekta „Učimo od prirode“ za decu izlečenu od malignih bolesti u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u Ivanjici.

Kroz pilot projekat „Učimo od prirode“  tokom zime u preko 30 gradova u Srbiji prošlo je 2.000 dece. Ovog leta se nastavlja edukacija dece kako u okviru letnjih kampova, tako i odmrališta širom naše zemlje kroz koje će proći još 2.000 dece, a s jeseni ponovo u školska dvorišta i učionice.

Za učesnike NURDOR-ovog rehabilitacionog kampa Ljubavi i Nade danas je organizovana posebna radionica za decu kroz igraonice – Priroda koju vidimo, Priroda koju čujemo i Priroda koju osećamo.

SBB fondacija je još jednom skrenula pažnju javnosti na NURDOR, kojem je prethodno pomogla u izgradnji bolnice i opremanju roditeljskih kuća, za boravak dece i njihovih roditelja tokom lečenja od raka.

Raduje nas slika koju smo videli danas, a to je 40 dece koja van bolničkih kreveta i sa širokim osmesima svima u Srbiji šalju poruku ko su pravi pobednici!