Vesti

SBB fondacija na Adi Međici zasadila 500 stabala

Zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Udruženjem “Ljubitelji Save i Dunava”, studentima Ekonomskog fakulteta i članovima Sustainable Development kluba fakulteta u subotu 20. novembra smo zasadili ukupno 500 stabala na Adi Međici u Beogradu i tako započeli našu Veliku akciju pošumljavanja Srbije “Da šume bude više. Da se lepše diše!”.

Akciji se priključio i fudbaler, glumac i biznismen Dobrivoje Tanasijević poznatiji kao Den Tana, predsednik Udruženja “Ljubitelji Save i Dunava” simbolično zasadivši prvo od 13.000 stabala koja će biti posađena u okviru projekta pošumljavanja na 16 lokacija širom Srbije.

Znamo koliko nam je važno svako drvo koje daje kiseonik, a potvrda uspeha naše akcije je veliki broj organizacija i lokalnih samouprava, kompanija koje su se prijavile na naš konkurs i istaknutih pojedinaca koji zajedno sa nama daju svoj doprinos ovom veoma važnom pitanju. Samo zajedno možemo da postignemo mnogo.”, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

Akcija pošumljavanja koju organizujemo zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kao i pobednicima konkursa  „Da šume bude više. Da se lepše diše!” ima za cilj doprinos čistijem vazduhu, sprečavanje negativnih efekata klimatskih promena, nestanak staništa ugroženih vrsta i dostizanju evropskog standarda pošumljenosti od 40% do 2030. godine, koji je važan za uspešnu borbu u zaštiti životne sredine.

Početak akcije je simbolično organizovan na Svetski dan deteta, a sadnji su se priključila i deca zaposlenih u United Grupi i SBB kompaniji, jer upravo na najmlađima svet ostaje.

Sledeća akcija pošumljavanja je u Sremskoj Mitrovici, a do kraja ove nedelje biće organizovana i u Kragujevcu i Požarevcu.