Vesti

SBB fondacija i “Ekološka svest” u akciji čišćenja Požarevca

SBB fondacija podržala je akciju nevladine organizacije “Ekološka svest” i pridružila se akciji čišćenja jezera Zaova u okolini Požarevca.

Prepoznali smo značaj ovakve akcije, prihvatili smo poziv organizatora i u okviru naše dugogodišnje inicijative “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” koja je poznata širom Srbije, uključili se u čišćenje omiljenog izletišta u opštini Malo Crniće.

Čistoća jedne zemlje i odnos građana prema javnom dobru pokazatelji su stanja duha i nivoa društvene svesti, a SBB fondacija se već šest godina aktivno bori za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju, motivišući i inspirišući građane da vode računa o malim, a ujedno velikim stvarima.

Srđan Miletić iz nevladine organizacije „Ekološka svest“istakao je: “Posebnu zahvalnost dugujemo SBB fondaciji, koja je pružila nesebičnu pomoć i podršku u nameri da se očuva životna sredina našeg kraja i podigne njen standard.”

SBB fondacija i nevladina organizacija “Ekološka svest” sarađuju od osnivanja organizacije 2017. godine.

Značaj zaštite životne sredine raste iz dana u dan i samo dugoročnim aktivnostima i zajedničkim angažovanjem možemo našu zemlju da učinimo lepšim i boljim mestom za život, a neposrednu okolinu dostojnu zdravijeg života.