Vesti

SBB fondacija donirala treće dečije igralište u Nišu

SBB fondacija donirala je dečije igralište stanarima i svim posetiocima stambenog kompleksa Magdon u Nišu. Do sada je Fondacija u okviru projekta „Ne prljaj. Nemaš izgovor!” donirala 23 dečija igrališta u 19 gradova širom Srbije.

U Nišu je ovo treća lokacija na kojoj doniramo igralište za naše male sugrađane. Mislimo da su parkovi i igrališta na otvorenom jedan od najboljih poklona za decu koja žive u gradovima. Pored razvijanja neophodne motorike i socijalizacije, važno je i da rano nauče da što više provode vreme napolju, aktivni i da razvijaju svest o važnosti čiste okoline, kao i o tome da su i oni deo prirode koju treba da čuvaju. Ovo je još jedna lepa zajednička akcija u kojoj SBB fondacija učestvuje sa lokalnim stanovništvom. Igralište koje smo donirali sadrži multifunkcionalni kompleks sa tri kule i dva tobogana, nekoliko ljuljaški, klackalica, njihalica i vrtešku”, rekla je direktorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe Jovana Lukić.

Od 2018. godine ovaj stambeni kompleks u Nišu, zahvaljujući lokalnom aktivizmu, dobio je novo popločano dvorište, fontanu, jezero sa šaranima i zlatnim ribicama.

Park je namenjen deci do 12 godina, a posebnu važnost ima upravo za stanovnike kompleksa Magdon, gde najvećim delom žive mladi ljudi koji tek stvaraju svoje porodice.

Naše igralište je bilo u takvom stanju da nismo imali izbora da li ćemo ga renovirati ili ne, potrebno je bilo samo pronaći sredstva. Prvo smo dobili na poklon sprave od SBB-a, a zatim su se udružili stanari kako bismo obezbedili tartan podlogu. Moje ulaganje energije i volje uticalo je na druge, jer radim iskreno i za dobrobit svih. Jako se radujem jer će se u novom parku igrati i moja unuka“, ističe Vesna Rajski, upravnica stambenih zgrada 49, 51 i 53 i inicijatorka ovog projekta.

SBB fondacija nastavlja da podržava lokalni aktivizam, jer verujemo da samo udruženim snagama možemo da doprinesemo razvoju lokalne zajednice i menjamo svet na bolje.