Vesti

Obeležimo zajedno Svetski dan čišćenja

Srbija će i ove godine biti deo najveće građanske akcije čišćenja otpada širom sveta, a SBB fondacija poziva sve aktiviste, nevladine organizacije, ekologe i ljubitelje prirode, kao i sve one koji žele da učine nešto pozitivno za našu planetu, da se uključe u akcije čišćenja, kako bismo zajedno ukazali svim građanima Srbije na važnost i značaj odgovornog ponašanja prema životnoj sredini.

Niko neće da očisti umesto nas, zato okupi ekipu i prudružite nam se!

Svoje fotografije sa akcije čišćenja pošalji nam na Facebook ili Instagram sbbfondacija ili neprljaj.nemasizgovor, a mi ćemo ih objaviti, jer je važno da svi vide da možemo mnogo.

Svetski dan čišćenja je program globalne društvene akcije koji koja se održava već 10 godina širom sveta u cilju podizanja ekološke svesti i sprovođenja trajnih promena, kako bi se okončao problem epidemije otpada koji ugrožava našu planetu. Svetski dan čišćenja obeležen je 15. septembra 2018. godine i u toj akciji učestvovalo je 18 miliona ljudi iz preko 158 zemalja, pri čemu je sakupljeno je preko 88.500 tona otpada.

Mi ćemo biti na nekoliko lokacija, od 10 do 14 časova: u Beogradu na Košutnjaku kod sportsko-rekreativnog centra Pionirski grad i u naselju Vojvode Vlahovića (kod Shop and go prodavnice), u Kragujevcu kod ulaza u Veliki park i u Čačku na obalama Zapadne Morave (od putničkog mosta do kupališta). Ako ne organizuješ svoju ekipu, biće nam drago da budeš deo naše.

Akciju sprovodimo u saradnji sa  pokretom Lets do it Serbia, Ekostar Pakom i Udruženjem „Moje naselje“ u Beogradu, JKP Šumadija u Kragujevcu, gradom Čačkom i sportskim centrom „Mladost“ u Čačku.