Eko bonton!

Utvrdili smo da je, nažalost, postojao ogroman broj neregularnih glasova, više desetina hiljada njih, zbog čega nam je trebalo dva dana da donesemo konačnu odluku.

Samo ovog puta, u ovom izazovu, odluku o pobedniku doneli su isključivo glasova žirija. Ne možemo da dozvolimo da se računa bilo koji neregularan glas.

Pozivamo da se i dalje prijavljujete na konkurse, kao i da glasate za svoje favorite, a mi obećavamo da će u svim narednim konkursima biti preduzeta rigoroznija kontrola, kako se ovakva situacija ne bi ponovila.

Čestitamo pobedniku, timu “Školarci”!   

Škola: Vuk Karadžić
Odeljenje: VI-1
Mesto: Žitni Potok

 

“Školarci” su napravili igu namenjenu osnovcima i žele da svi  “eko-znalci” stiču nova znanja u sferi eko bontona kroz dinamično utrkivanje i smeh.

Pogledaj pravilnik

Galerija prijavljenih rešenja

Ovim plakatom poručujemo da treba saditi cveće i drveće, štediti bogatstva prirode koja su svima bitna. Ukazujemo na to da ne treba očekivati od...
Najveća opasnost za našu planetu Zemlju je verovanje da će je neko drugi spasiti, a ne svako od nas. Zato: Ako JA želim, i mogu da mogu, možeš i TI.
Pesmom i njenom ilustracijom na posteru, Brze eko formulice, Vam šalju poruku da zajedništvom, saradnjom, tolerancijom i podrškom svih nas "...
Zamislili smo tako da nam je čista planeta u centru, a posle deca kao budućnost naše Zemlje. Svako dete treba da razmislja tako da očuva svoju...
Ne treba zagađivati okolinu jer tako sebe osuđujemo na smrt. Potrebno je poštovati pravila o zaštiti životne sredine.
Na duhovit način, kroz stihove, i ilustracije, izrazili smo svoju kreativnost i želju za očuvanje planete.
Želimo zemlju cveća, a ne smeća! Na plakatu pola planete je u cveću, a pola u smeću. Između cveća i smeća se nalaze ispisana,za nas najvažnija eko...
Kroz radonice o reciklaži i njihovim logičkim mišljenjem stigli smo do poruka i likovnih rešenja koja podižu svest o očuvanju životne sredine.